NH izbori 2015 - Mario Kunac

Samo i iskljucivo o Hajduku, sve ostalo je zabranjeno!
administrator
Site Admin
Posts: 246
Joined: 03.07.2007 12:57

NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by administrator » 11.06.2015 8:09

Kako članovi foruma ne bi morali postavljati ista pitanja i na ovoj temi, skupili smo ona koja su postavljena drugim kandidatima pa možete odgovoriti na njih. Imate vremena. :) Ispričavamo se što su nasumice poredana i ako se neka ponavljaju.

1. Za koga ćete glasovat od ostalih kandidata i zašto?
Imas li neke kandidate za koje vec znas da neces glasovati i zašto? a koje neces?

2. Budući da NO mora odobriti svaki ugovor veći od 500.000 kn i dulji od 18 mjeseci na koji način ćeš odlučivati treba li dovesti nekog igrača, odnosno treba li nekom postojećem produljiti ugovor?

3. Imate li želju i volju uopće bavit se sportskom politikom u klubu, naravno kao SD u sjeni ?

4. Di si bija dviiljadeiprve? Mjesec svibanj, dan kad je palo ondašnje Zlo...
Na koji način definirat Viziju i Strategiju kluba, treba li se ona donijeti u suradnji sa članovima, di ćemo mi bit dviiljadeidvadesetprve?

5. Što mislite o trenutnoj upravi i SD, dali bi im ka član NO ponudili svojim glasom kontinuitet rada?

6. Kakva je vaša vizija sportske politike kluba i ako ste recimo za forsiranje mladih iz vlastitog pogona, što bi kao član NO napravili da se napravi najbolja moguća dopuna mlađih selekcija, jer postoji neka procjena, da nam budućnost baš nije najblistavija?

7. Vjerujem, odnosno siguran sam, da na Hajduk gledaš iz perspektive velikog navijača, da je Hajduk za tebe ka i za svih nas ponajprije nogometni klub, sportski kolektiv; dakle koja je po tebi primarna zadaća Hajduka?

8. Što bi ka član NO, možda čak predsjednik istog napravio odnosno predložio UO da napravi za nas navijače Hajduka, koji živimo daleko iz Splita, koji čak nismo državljani Hrvatske; jednostavno, što bi napravio zato, da se opet djeca i dide sa Hajdukovom majicom i grbom susretne na ulicama Ljubljane, Prištine, Sarajeva, Berlina... itd.?

9. Koliko će te zanimati rad omladinske škole, koja je ocijenjena kao najbitniji dio kluba iz razloga što je nekakav plan da u budućnosti 70 % igrača bude iz naše škole?!

10. Koliko si zadovoljan s transparentnošću rada NO, ter misliš li da tu mora doć do stanovitog napretka ?
Ako već biramo najdemokrackijin metodama, zašto onda ne bi imali pravo znati kako su se donosile odluke NO, grupno i pojedinačno ?
Ovako smo osuđeni na poluinformacije i kuloare, pa evo recimo ne znan i kako valorizirat rad kandidata LJ.P.V. u prošlom mandatu.
Zahvaljujen !

11. Jeste član, ako da, otkada? Jeste li dioničar?

12. Izabran si u NO, na jednu od sjednica stize prijedlog da gosp. Igor Stimac bude postavljen za sportskog direktora/trenera...
Ti poduzimas:
a) Glasas ZA
b) Glasas protiv, vecina je za, ne poduzimas nista dalje
c) Glasas protiv, vecina je za, ti skreses dvi-tri socne psovke i nista vise
d) Glasas protiv, vecina je za, odlazis na stranicu isil.com i u kratkom vremenu naucis kako se priprema bumba od stajskog gnojiva, na inauguraciji gospodina Štimca rjesavas problem za sva vremena

13. Je li strateški cilj Hajduka izbacivanje Lokomotive iz 1.HNL pa cak i 2.HNL ako je tamo GNK-ova B momcad? Borba protiv HNS mašinerije, sudaca?
Lokomotiva se plasirala u kvalifikacije za ligu uefa. Tamo je izvukla Partizan i rasturila u Beogradu. Partizani su culi za price oko kartela i traze pomoc Hajduka oko zalbe uefa-i kako bi izbacili Lokomotivu bez borbe. Treba li Hajduk pomoci Partizanu oko tuzbe protiv Lokomotive?

14. Ukratko samo me zanima šta za vas znači projekt NAŠ HAJDUK?

15. Koliko puta godisnje gledas Hajduka uzivo? Ako nije problem za zadnjih 5 sezona.

16. Sto mislis o radu proslog NO-a, koje stvari bi promijenio, koje ne? Tko te se od članova trenutnog NO najviše dojmio, odnosno kako bi ocjenio rad sadašnjeg NO-a te kakvo je tvoje mišljenje o Ljubi Pavasoviću Viskoviću kao jedinoj osobi iz sadašnjeg NO-a koja se prijavila i za izbore za novi NO

17. Vaš stav o marinu brbiću? smatraš li da on treba ostat u klubu, ka predsjednik ili na nekoj drugoj funkciji? i zašto?

18. kako bi, po tebi, trebala izgledati vizija koju no postavlja pred upravu? konkretno i što detaljnije, jer to je, zapravo, ključno pitanje. dakle, od budgeta, sportske strategije, dugoročne vizije, ulaganja...
borba s hns-om, konkretni prijedlozi šta i kako? i čiji je to djelokrug rada, uprave ili no-a ili jednih i drugih?
misliš li da je plaća predsjednika kluba problem, kao šta političari često sugeriraju?
tko bi trebao donijeti sportsku strategiju kluba? kako i kada mjeriti provodili se ona i koje poteze povući, ako se ne provodi?
šta misliš o hajdukovom pr-u? koliko je pr uopće važan za klub?

19. Najdraži igrač Hajduka, u povijesti, najdraži u zadnjih 10 godina?
Najdraža utakmica, najteži poraz?
Funkcionere Hajduka koje bi od samostalnosti ocjenio pozitivnima (ako ih ima)?
Samostalnost, mislin na Hrvatsku 1991, a ne Hajduka 2011.
ja bi volija znat malo više kaki ste, jel ste upali u Zg u koje sranje poradi Hajduka?
Jel beštimate dok gledate utaknicu? Jeste li satrali koji luster ili upravljač?
Koji van je najdraži igrač Hajduka, u povjesti u zadnjih 10 godina?

20. Koliko pratiš mlađe i rezervne kategorije kluba? Znaš li nabrojati makar nekoliko najstandardnijih u generacijama koje se natječu na državnoj razini (znači od st. pionira naviše)? Ukoliko ti kao nadzorniku na stol dođe profi ugovor za potpisati ili produžiti s nekim od njih, bilo da je riječ o bekavcima il mlađim kategorijama, hoćeš li znati barem otprilike smjestiti tog igrača u kontekst i, ako ne pratiš, s čim/s kim ćeš se konzultirati.
Kako komentiraš potpisivanje igrača "usluge menađeru" radi?

21. Igraču ugovor ističe iduće ljeto, dolaze ovoljetne pripreme i igrač odbija novi ugovor?
Treneru je potreban, kakvo je tvoje mišljenje o tome?
Treba li klub razvijati igrača koji odbija potpisati ugovor? (prvenstveno mislim na mlađe igrače)

22. Zanima me što misliš o javnim istupima djelatnika kluba : igrača, trenera,portira ,skauta... koji u javnim istupima kritiziraju Klub, njegovu sportsku politiku etc?
Može li se to tolerirati u klubu/poduzeću koje želi biti ozbiljno i uspješno i na koji način to riješiti ?

23. igramo utakmicu EU lige protiv Hapoel Maccabija iz Petah Tikve i Torcida na Sjeveru podigne bandire na kojima piše... 'FUCK UEFA - đžuiš organizejšn', 'kontra modernog baluna', 'Hrvatska do Zemuna' i sl. pritom zapali stopedeset stolica na Sjeveru i satare dobar dio ograde.
Kako ćeš se kao nadzornik suočen sa mikrofonom HRT-a postavit prema tome sa klupsko-političkog i financijskog aspekta? Misliš li da se mora preventivno djelovati da se takve stvari ne dogode i ako da onda kako djelovati?

24. dođe ponuda za balića i vlašića na 13m eura (za obojicu skupa). prihvatit ili ne? i šta napravit s tom lovom? jel bi pustio malog Balića sad za ovu navodnu ponudu od 6 milja, tj. dali bi glasao za prodaju ili bi bio protiv?

25. Da li iskreno vjeruješ u ideju narodnog kluba ili si pak za neki drugi model?
Ako vjeruješ, na koji bi sve način promovirao i širio ideju Našeg Hajduka među javnosti i navijačima?

Zmijuga
Moga bi bit ozbiljan
Posts: 156
Joined: 11.06.2015 0:55

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by Zmijuga » 13.06.2015 11:28

Prije svega želim dobro jutro i dobar dan svima. Neću biti patetičan i pisati o tome koliki sam hajdukovac jer mislim da bi se svi ovdje zakleli da smo najveći hajdukovci na svitu. :)

HŽV

Zmijuga
Moga bi bit ozbiljan
Posts: 156
Joined: 11.06.2015 0:55

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by Zmijuga » 13.06.2015 12:47

1. Za koga ćete glasovat od ostalih kandidata i zašto?
Imas li neke kandidate za koje vec znas da neces glasovati i zašto? a koje neces?

Nemam konačnu listu svih kandidata za koje ću glasovati, jer svi nisu ni prezentirani. Od do sada prezentiranih najviše su mi se (na osnovu interviewa NH i u SD) svidjeli gospoda Marasović, Krnić i Kukavica. Za g. Šalinovića sam čuo samo pohvale tako da je i on vrlo vjerojatno moj kandidat. Za kompletanu listu bih pričekao da svi budu prezentirani.

2. Budući da NO mora odobriti svaki ugovor veći od 500.000 kn i dulji od 18 mjeseci na koji način ćeš odlučivati treba li dovesti nekog igrača, odnosno treba li nekom postojećem produljiti ugovor?
Mislim da bi trebalo razmisliti o toj stavci u Statutu. S jedne strane imamo SD-a koji je dobio povjerenje, a s druge strane mu NO kontrolira svaku moguću akviziciju. Ako je nekome dano povjerenje, onda bi ga trebalo pustiti da radi, no onda snosi i punu odgovornost za svoj posao. Ovako SD uvijek može reći da mu NO ne da ovo ili ono.
Što se tiče dovođenja igrača, prvo bih htio naglasiti da sam za to da nam kičmu sastava čine momci iz naše škole i dalmatinskog bazena. Nekada nemamo kadar koji zadovoljava za neku poziciju i tu treba nekoga dovesti. To ne držim troškom nego investicijom, tj. ulaganjem jer će momčad ostvariti bolji rezultat i posljedično veću zaradu, tako da se nešto može trenutno činiti skupo, no na duže staze vrlo isplativo.
Kako odlučiti dovesti ili ne nekog igrača? Prva stvar je uklapa li nam se taj igrač u strategiju koju definiramo (glede momčadi), koje su njegove refrence, tko nam ga "nudi", zašto, što struka kaže o njemu, po čemu je bolji izbor od našeg igrača,... Ako je jedini razlog "to je iskusan igrač" (što smo i recentno vidjeli), moj odgovor bi bio "ne", jer je jedino pitanje jel' zna ili ne i ima li potencijal razvoja ili ne.

3. Imate li želju i volju uopće bavit se sportskom politikom u klubu, naravno kao SD u sjeni ?
Imamo previše SD-a u sjeni. :) Svi smo treneri i najpametniji... Ovdje čovjek treba jasno u glavi razjasniti da kao član NO ima svoj djelokrug ovlasti i nadležnosti i pustiti SD-a da radi svoj posao.

4. Di si bija dviiljadeiprve? Mjesec svibanj, dan kad je palo ondašnje Zlo...
Na koji način definirat Viziju i Strategiju kluba, treba li se ona donijeti u suradnji sa članovima, di ćemo mi bit dviiljadeidvadesetprve?

U 05/01 sam bio u ZG, na pripravničkom stažu, mislim da je bila opća medicina, DZ Prečko :D
Startegiju i viziju treba definirati Uprava, na čelu s predsjednikom, a članovi NO-a koje bira NH trebaju sjesti s vodstvom NH i donjeti zajednički stav o predloženom i dati svoje viđenje, komentare, prijedloge,... (jer onih 7 koji budu izabrani nisu najpametniji na svijetu i nije nikakva sramota ni slabost ako se s nekim posavjetuješ). Nakon toga strategiju jasno i javno iskomunicirati svim članovima, navijačim i djelatnicima kluba, a onda je na Upravi, a posebno na Predsjedniku da svakodnevno živi tu strategiju i viziju i prenosi je na sve djelatnike.

5. Što mislite o trenutnoj upravi i SD, dali bi im ka član NO ponudili svojim glasom kontinuitet rada?
Uprava je napravila dosta toga na saniranju i poboljšanju financijske situacije i treba ljudima skinut kapu.Lako je sad solit pamet, trebalo se prihvatit tog posla. Puno su dugova riješili, sudske sporove da ne spominjem i za taj dio svaka čast. Pomogli su Hajduku u najtežim trenucima. Meni je nedostajalo kontinuiteta i ustrajnosti na sportskom planu, puno se vrludalo, skretalo s kursa, tražilo riješenja preko noći u igračkom kadru, umjesto da se kontinuirano, displinirano i uporno radilo po zacrtanom planu. Dođe problem, odmah se mijenja smjer. To ne smije biti tako. Di bi stigli da odustanemo nakon prvog problema. Predsjednik g. Brbić je po svemu sudeći dobar čovjek, no bavio se puno više aktualnim "računovodstvenim" problemima nego dugoročnijom strategijom kluba. I očito je za taj "akutni" financijski dio, P&L, jako dobar i mogao bi ostati na poziciji tipa CFO u klubu. Kod njejga mi, bar iz dojma koji ostavlja u javnosti, nedostaje liderski stav i energija. Falilo mi je dosta i na PR segmentu rada kluba. Klub s ovakvom poviješću, zančajem, tradicijom i ovakvim marketinškim potencijalom treba imati odličan PR (i marketing). Imaš stvari koje su pozitivne, a javnost nema pojma o tome, ali zato svaki problem bude na bar 2 stranice u Slobodnoj. Dakle, prolazna ocjena za neke segmente, za neke popravni (na osnovu toga i kontinuitet rada).

sky
Definitivno ozbiljan
Posts: 1204
Joined: 14.07.2012 13:48

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by sky » 14.06.2015 0:03

Što mislite o potezu Luketina i Paladina. Povukli su se kad optuznica protiv njih nije bila pravomoćna. Biste li postupili jednako u takvoj situaciji? Ukoliko se zaposlenik Hajduka nađe u takvoj situciji i ne odstupi biste li nešto poduzeli?

Biste li produžili ugovor igraču ili potpisali igrača ne zbog njegovih kvaliteta nego što se na taj način uslugom otvaraju vrata nekog sponzora, bolja suradnja s nekim klubom ili moćnim mendžerom?

Zove vas čelnik nekog niželigaškog kluba i traži od vas da dogovorite da se pusti utakmica jer su im potrebni bodovi? Što biste poduzeli? Prijavili ga institucijama i bili po potrebi i tajni agent ili biste ga samo odbili, ali bez prijave nadležnim tijelima?

Tko po vama može sjediti u loži? Ivan Zvonimir Čičak? Budimir Lončar? Predsjednik neke stranke?

I što mislite o mandatu Hrvoja Maleša na čelu Uprave?
Bez pinezi i rišpeta rodilo se dite puka, iz jubavi iz dišpeta

Zmijuga
Moga bi bit ozbiljan
Posts: 156
Joined: 11.06.2015 0:55

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by Zmijuga » 14.06.2015 18:41

6. Kakva je vaša vizija sportske politike kluba i ako ste recimo za forsiranje mladih iz vlastitog pogona, što bi kao član NO napravili da se napravi najbolja moguća dopuna mlađih selekcija, jer postoji neka procjena, da nam budućnost baš nije najblistavija?
Apsolutno sam za made iz našeg pogona. Zadatak SD-a je da organizira skautsku službu koja će prvenstveno biti fokusirana prvenstveno na Dalmaciju (a onda i šire) i na taj način raditi dopunu selekcija ako treba.

7. Vjerujem, odnosno siguran sam, da na Hajduk gledaš iz perspektive velikog navijača, da je Hajduk za tebe ka i za svih nas ponajprije nogometni klub, sportski kolektiv; dakle koja je po tebi primarna zadaća Hajduka?
Primarna zadaća Hajduka je ostvarivanje rezultata na sportskom planu, dakle trofeji (prvenstva,kupovi) i plasman u EL i, daj Bože i pameti i malo sriće, LP.

8. Što bi ka član NO, možda čak predsjednik istog napravio odnosno predložio UO da napravi za nas navijače Hajduka, koji živimo daleko iz Splita, koji čak nismo državljani Hrvatske; jednostavno, što bi napravio zato, da se opet djeca i dide sa Hajdukovom majicom i grbom susretne na ulicama Ljubljane, Prištine, Sarajeva, Berlina... itd.?
Vrlo dobro znam da Hajduk ima navijača po cilom svitu. I to treba iskoristiti u svakom pogledu. Mislim da jedan cilj Uprave treba biti da se u narednim godinama bar 2 – 3 puta godišnje Hajduk pojavi u gradovima di je veliki broj navijača, bilo kroz organiziranje događaja tipa “Bila noć” ili pak utakmice s lokalnim klubom. U daljnjoj perspektivi otvarati hajdukove fan shopove (ili naći lokalne partnere za to).

9. Koliko će te zanimati rad omladinske škole, koja je ocijenjena kao najbitniji dio kluba iz razloga što je nekakav plan da u budućnosti 70 % igrača bude iz naše škole?!
Po meni bi strateška odrednica bila oslanjanje na naš kadar, a onda je omladinska škola najvažniji segment te strateške odrednice. Taj segment bi me jako zanimao kao zalog budućnosti kluba.

10. Koliko si zadovoljan s transparentnošću rada NO, ter misliš li da tu mora doć do stanovitog napretka ?
Ako već biramo najdemokrackijin metodama, zašto onda ne bi imali pravo znati kako su se donosile odluke NO, grupno i pojedinačno ?
Ovako smo osuđeni na poluinformacije i kuloare, pa evo recimo ne znan i kako valorizirat rad kandidata LJ.P.V. u prošlom mandatu.
Zahvaljujen !

Sada ima puno komentara na tu temu. Ne bi o prošlosti, no za budućnost mislim da, kada su strateške odluke u pitanju, sva se glasovanja NO po tom pitanju trebaju javno objaviti.

11. Jeste član, ako da, otkada? Jeste li dioničar?Član sam od 2011. Nisam dioničar.

12. Izabran si u NO, na jednu od sjednica stize prijedlog da gosp. Igor Stimac bude postavljen za sportskog direktora/trenera...
Ti poduzimas:
a) Glasas ZA
b) Glasas protiv, vecina je za, ne poduzimas nista dalje
c) Glasas protiv, vecina je za, ti skreses dvi-tri socne psovke i nista vise
d) Glasas protiv, vecina je za, odlazis na stranicu isil.com i u kratkom vremenu naucis kako se priprema bumba od stajskog gnojiva, na inauguraciji gospodina Štimca rjesavas problem za sva vremena

C. Plus dodatak iz pitanja br. 10.

Zmijuga
Moga bi bit ozbiljan
Posts: 156
Joined: 11.06.2015 0:55

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by Zmijuga » 15.06.2015 0:04

13. Je li strateški cilj Hajduka izbacivanje Lokomotive iz 1.HNL pa cak i 2.HNL ako je tamo GNK-ova B momcad? Borba protiv HNS mašinerije, sudaca?
Lokomotiva se plasirala u kvalifikacije za ligu uefa. Tamo je izvukla Partizan i rasturila u Beogradu. Partizani su culi za price oko kartela i traze pomoc Hajduka oko zalbe uefa-i kako bi izbacili Lokomotivu bez borbe. Treba li Hajduk pomoci Partizanu oko tuzbe protiv Lokomotive?

Jedan od strateških ciljeva treba biti borba protiv svih anomalija i nezakonitosti u HNS-u, preko svih institucija (Vlada, ministarstvo, …) uključujući i UEFU. Ako je "slučaj Lokomotiva" očiti primjer neregularnosti i netransparentnosti, onda je to tako i tu se nema što dodati. Ipak, smatram da je to odluka koju bi trebali donijeti NO i Uprava zajedno, po mogućnosti jednoglasno.

14. Ukratko samo me zanima šta za vas znači projekt NAŠ HAJDUK?
Za mene projekt znači čuvanje Hajduka onakvim kako veli pisma “bez pinezi i rišpeta rodilo se dite puka, iz jubavi iz dišpeta, kontra mraku, kontra sili…”.

15. Koliko puta godisnje gledas Hajduka uzivo? Ako nije problem za zadnjih 5 sezona.
Prosječno godišnje, kada zbrojim kad sam u ST + ZG i okolica, uživo oko 10 utakmica.

16. Sto mislis o radu proslog NO-a, koje stvari bi promijenio, koje ne? Tko te se od članova trenutnog NO najviše dojmio, odnosno kako bi ocjenio rad sadašnjeg NO-a te kakvo je tvoje mišljenje o Ljubi Pavasoviću Viskoviću kao jedinoj osobi iz sadašnjeg NO-a koja se prijavila i za izbore za novi NO
Još uvijek trenutni NO je uša u kašetu brokava i ljudima svaka čast. Možemo misliti pojedinačno ovo ili ono, ali tribalo je imat muda i lako je sad svima nama pametovat. Gospodin Pavasović je moj protukandidat – mislim da trebam pričati o sebi, a ne o njemu.

17. Vaš stav o marinu brbiću? smatraš li da on treba ostat u klubu, ka predsjednik ili na nekoj drugoj funkciji? i zašto?
Osobno ne poznajem g. Brbića. Treba ostati, ali ne nužno kao predsjednik. Mislim da bi bio odličan šef financija jer se pokazao dobrim za akutne financijske stvari.

18. kako bi, po tebi, trebala izgledati vizija koju no postavlja pred upravu? konkretno i što detaljnije, jer to je, zapravo, ključno pitanje. dakle, od budgeta, sportske strategije, dugoročne vizije, ulaganja...
borba s hns-om, konkretni prijedlozi šta i kako? i čiji je to djelokrug rada, uprave ili no-a ili jednih i drugih?
misliš li da je plaća predsjednika kluba problem, kao šta političari često sugeriraju?
tko bi trebao donijeti sportsku strategiju kluba? kako i kada mjeriti provodili se ona i koje poteze povući, ako se ne provodi?
šta misliš o hajdukovom pr-u? koliko je pr uopće važan za klub?

Vizija koju NO postavlja treba prvenstveno sadržavati dugoročne financijske aspekte poslovanja kluba, a sportsku viziju/strategiju treba donejti Uprava i SD, a NO ju amenovati.
HNS – borba svim mogućim legalnim putevima (Vlada, ministarstvo, UEFA,...). To je po meni zadatak i Uprave i NO-a.
Plaća predsjednika Hajduka ne smije biti problem (hvala političarima na sugestijama).
Sportsku strategiju treba donjeti Uprava i SD, a NO amenovati. Mjeriti “checkpointima” bar 2 puta godišnje (to bi NO trebao pratiti) i ako se ne provodi prozvati i pozvati Upravu i SD na odgovornost.
Hajdukov PR nije dobar. Po meni je PR jako važan i bitan za klub.

19. Najdraži igrač Hajduka, u povijesti, najdraži u zadnjih 10 godina?
Najdraža utakmica, najteži poraz?
Funkcionere Hajduka koje bi od samostalnosti ocjenio pozitivnima (ako ih ima)?
Samostalnost, mislin na Hrvatsku 1991, a ne Hajduka 2011.
ja bi volija znat malo više kaki ste, jel ste upali u Zg u koje sranje poradi Hajduka?
Jel beštimate dok gledate utaknicu? Jeste li satrali koji luster ili upravljač?
Koji van je najdraži igrač Hajduka, u povjesti u zadnjih 10 godina?

Najdraži igrač Zlatko Vujović. Najdraži u zadnjih deset godina Ibričić.
Najdraža utakmica protiv Sparte. Najteži poraz – svaki boli, a najteži su oni di vidin da igrači nisu ostavili dušu i tilo na terenu.
Funkcioneri od samostalnosti... hvala im svima, oni su nas (osim trenutno aktualnih) i doveli u ovaj financijski glib.
Ja san 18 godina u ZG. Redovito igran mali balun, svi znaju da san hajdukovac. Vrlo često igran u hajdukovon dresu (a iman ih 8 komada, svi kupljeni uredno u shopu i personalizirani od kada se to može) i nikad, ama baš nikad nisan ima niti jedan problem s bilo kim s kim sam igrao ni s ljudima okolo. Beštiman, beštiman,... Satra san jedna ormarska vrata s klompom koja je poletila kada ‘98. gosn. Širkan nije u 5. minuti svira čisti penal nad čini mi se Pralijom.

20. Koliko pratiš mlađe i rezervne kategorije kluba? Znaš li nabrojati makar nekoliko najstandardnijih u generacijama koje se natječu na državnoj razini (znači od st. pionira naviše)? Ukoliko ti kao nadzorniku na stol dođe profi ugovor za potpisati ili produžiti s nekim od njih, bilo da je riječ o bekavcima il mlađim kategorijama, hoćeš li znati barem otprilike smjestiti tog igrača u kontekst i, ako ne pratiš, s čim/s kim ćeš se konzultirati.
Kako komentiraš potpisivanje igrača "usluge menađeru" radi?

Od mlađih kategorija pratim juniore i igrače kroz Hajduk II. Mislim da glede ugovora NO treba imati povjerenje u SD-a. Ako on kaže da, onda da i sa strane NO-a. Potpisivanje “usluge radi” ti se uvijek obije o glavu.

21. Igraču ugovor ističe iduće ljeto, dolaze ovoljetne pripreme i igrač odbija novi ugovor?
Treneru je potreban, kakvo je tvoje mišljenje o tome?
Treba li klub razvijati igrača koji odbija potpisati ugovor? (prvenstveno mislim na mlađe igrače)

Ako mladi igrač ima ugovor do idućeg ljeta, onda nema nikakvog smisla forsirat takvog igrača (jer odlazi dogodine bez odštete) nauštrb nekog slične kvalitete. Ali treba i sagledat svaku situaciju individualno, možda taj igrač radi kvalitativnu razliku, možda nemamo nikog drugog na toj poziciji, moguće je i dobit veću odštetu za razvoj, nego li je vrijednost njegovog konkurenta na istoj poziciji, ... Dakle, generalno ne dati da igra, no svaki slučaj bi SD trebao detaljno obrazložiti.

22. Zanima me što misliš o javnim istupima djelatnika kluba : igrača, trenera,portira ,skauta... koji u javnim istupima kritiziraju Klub, njegovu sportsku politiku etc?
Može li se to tolerirati u klubu/poduzeću koje želi biti ozbiljno i uspješno i na koji način to riješiti ?

To se ne treba tolerirati. Treba riješiti na način da se definiraju ponašanja i vrijednosti nekoga tko radi u Hajduku. A jedna od vrijednosti je integritet. Tko ga na taj način povrijedi – hvala lijepa i doviđenja.

23. igramo utakmicu EU lige protiv Hapoel Maccabija iz Petah Tikve i Torcida na Sjeveru podigne bandire na kojima piše... 'FUCK UEFA - đžuiš organizejšn', 'kontra modernog baluna', 'Hrvatska do Zemuna' i sl. pritom zapali stopedeset stolica na Sjeveru i satare dobar dio ograde.
Kako ćeš se kao nadzornik suočen sa mikrofonom HRT-a postavit prema tome sa klupsko-političkog i financijskog aspekta? Misliš li da se mora preventivno djelovati da se takve stvari ne dogode i ako da onda kako djelovati?

Suočavanje s mikrofonom je posao PR službe ili predsjednika kluba. Mislim da glede tih stvari treba preventivno raditi, to je pitanje ne samo za Hajduk, nego još više za državne institucije, na njima je najveća odgovornost.

24. dođe ponuda za balića i vlašića na 13m eura (za obojicu skupa). prihvatit ili ne? i šta napravit s tom lovom? jel bi pustio malog Balića sad za ovu navodnu ponudu od 6 milja, tj. dali bi glasao za prodaju ili bi bio protiv?
Treba odvagati cijenu i dobitak... Obojicu ne bih prodao, jer klub ima zadatak napraviti i sportski rezultat, ne samo financijski. Balića ne bi pustio za 6 milja. Po meni on treba ostat bar još godinu, dvi, no kada bi došla viša ponuda koja bi pomogla konačnoj financijskoj konsolidaciji, trebalo bi dobro odvagnuti... Uložio bih dio u vraćanje duga, dio u omladinsku školu/infrastrukturu, a dio i u kupovinu igrača za pozicije di nemamo svoga kadra.

25. Da li iskreno vjeruješ u ideju narodnog kluba ili si pak za neki drugi model?
Ako vjeruješ, na koji bi sve način promovirao i širio ideju Našeg Hajduka među javnosti i navijačima?

Vjerujem. Član sam od 2011., kao i moj sin. Mislim da svi mi koji smo članovi trebamo promovirati Naš Hajduk, a posebno članovi NO koje će izabrati Udruga. Promovirao bih kampanjama u medijima o socios modelu (mislim da su ljudi malo upoznati s tim) i predstavio bih vodstvo Udruge tako da se vidi ta “ulica” koja vodi Hajduka. Koliko znam, imaju obrazovanja više nego cili IO HNS-a.

Zmijuga
Moga bi bit ozbiljan
Posts: 156
Joined: 11.06.2015 0:55

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by Zmijuga » 15.06.2015 12:48

sky wrote:Što mislite o potezu Luketina i Paladina. Povukli su se kad optuznica protiv njih nije bila pravomoćna. Biste li postupili jednako u takvoj situaciji? Ukoliko se zaposlenik Hajduka nađe u takvoj situciji i ne odstupi biste li nešto poduzeli?

Biste li produžili ugovor igraču ili potpisali igrača ne zbog njegovih kvaliteta nego što se na taj način uslugom otvaraju vrata nekog sponzora, bolja suradnja s nekim klubom ili moćnim mendžerom?

Zove vas čelnik nekog niželigaškog kluba i traži od vas da dogovorite da se pusti utakmica jer su im potrebni bodovi? Što biste poduzeli? Prijavili ga institucijama i bili po potrebi i tajni agent ili biste ga samo odbili, ali bez prijave nadležnim tijelima?

Tko po vama može sjediti u loži? Ivan Zvonimir Čičak? Budimir Lončar? Predsjednik neke stranke?

I što mislite o mandatu Hrvoja Maleša na čelu Uprave?
Mislim da su potezi g. Luketina i g. Paladina korektni prema klubu, bez obzira što optužnica nije pravomoćna. Postupio bih isto. Za zaposlenika u takvoj situaciji Uprava treba riješiti situaciju asap.
Načelno s takvim igračem, koji nema kvalitetu, ne bih potpisivao ugovor.
Ne bih puštao utakmice, a o daljnim akcijama bih se dogovorio s Upravom i ostalim članovima NO-a.
U loži trebaju sjediti ljudi iz Uprave i sponzori, bivši igrači i treneri (no kako bi odredili tko i kad ... nisam pametan za ovaj dio).
G. Maleš je napravio izuzetno hrabar životni potez u društvu koje to ne cijeni. Sve poslije pokazuje u kakvom miljeu živimo i radimo.

spirou
Relativno ozbiljan
Posts: 329
Joined: 04.10.2011 12:15

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by spirou » 15.06.2015 13:01

Mario Kunac wrote:
sky wrote:Što mislite o potezu Luketina i Paladina. Povukli su se kad optuznica protiv njih nije bila pravomoćna. Biste li postupili jednako u takvoj situaciji? Ukoliko se zaposlenik Hajduka nađe u takvoj situciji i ne odstupi biste li nešto poduzeli?
Mislim da su potezi g. Luketina i g. Paladina korektni prema klubu, bez obzira što optužnica nije pravomoćna. Postupio bih isto. Za zaposlenika u takvoj situaciji Uprava treba riješiti situaciju asap.
Načelno s takvim igračem, koji nema kvalitetu, ne bih potpisivao ugovor.
što ako to upravi ne smeta?
Mario Kunac wrote:Načelno s takvim igračem, koji nema kvalitetu, ne bih potpisivao ugovor.
pustimo načelno, pričajmo konkretno ;)

npr. todorić ponudi sponzorstvo od 3 milijuna kuna, ako ćemo malom todoriću iz croatia zmijavci dati stipendijski ugovor od godinu ili dvi dana za 1600 kn mjesečno...da ili ne?
Kraj svih domaćih stručnjaka....

Zmijuga
Moga bi bit ozbiljan
Posts: 156
Joined: 11.06.2015 0:55

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by Zmijuga » 15.06.2015 15:16

spirou wrote:
Mario Kunac wrote:
sky wrote:Što mislite o potezu Luketina i Paladina. Povukli su se kad optuznica protiv njih nije bila pravomoćna. Biste li postupili jednako u takvoj situaciji? Ukoliko se zaposlenik Hajduka nađe u takvoj situciji i ne odstupi biste li nešto poduzeli?
Mislim da su potezi g. Luketina i g. Paladina korektni prema klubu, bez obzira što optužnica nije pravomoćna. Postupio bih isto. Za zaposlenika u takvoj situaciji Uprava treba riješiti situaciju asap.
Načelno s takvim igračem, koji nema kvalitetu, ne bih potpisivao ugovor.
što ako to upravi ne smeta?
Mario Kunac wrote:Načelno s takvim igračem, koji nema kvalitetu, ne bih potpisivao ugovor.
pustimo načelno, pričajmo konkretno ;)

npr. todorić ponudi sponzorstvo od 3 milijuna kuna, ako ćemo malom todoriću iz croatia zmijavci dati stipendijski ugovor od godinu ili dvi dana za 1600 kn mjesečno...da ili ne?
Ako Upravi ne smeta glede zaposlenika? Mislim da dodatnim definiranjem vrijednosti i ponašanja koje zaposlenici trebaju imati i "živiti" ih ovakve stvari trebaju biti izbjegnute. Na NO-u je da Upravi to počne smetat i da se riješi.

A kakav je igrač mali Todorić? Ako je truba, ne hvala. Znam da 3 milje zvuči puno i je puno, ali kreneš li s ustupcima i uslugama, nikad kraja.

spirou
Relativno ozbiljan
Posts: 329
Joined: 04.10.2011 12:15

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by spirou » 15.06.2015 15:18

ako je truba, sidit će na klupi :)
Kraj svih domaćih stručnjaka....

katalan
Starosjedilac
Posts: 3061
Joined: 03.07.2007 23:37

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by katalan » 16.06.2015 8:31

spirou wrote:ako je truba, sidit će na klupi :)
ne znan, treneri u vašen mandatu su neke držali u prvih 11 ako se ja dobro sićan....
trube , to jes
Lopta je okrugla, danas svi igraju nogomet. Čvrsto smo ušli u utakmicu,ali lopta naprosto nije htjela u gol.

spirou
Relativno ozbiljan
Posts: 329
Joined: 04.10.2011 12:15

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by spirou » 16.06.2015 8:45

katalan wrote:
spirou wrote:ako je truba, sidit će na klupi :)
ne znan, treneri u vašen mandatu su neke držali u prvih 11 ako se ja dobro sićan....
trube , to jes
samo u seniorima :D
Kraj svih domaćih stručnjaka....

NajNovijiNick
Teški početnik
Posts: 6
Joined: 06.06.2015 12:50

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by NajNovijiNick » 17.06.2015 4:36

1. je si li zadovoljan radom sportskog direktora Vucevica? smatras li da je zbog iskustva kojeg je steka odkad radi kao SD (gdje se zapravo na poslu dijelom i ucija kako raditi taj posao) te zbog kontinuiteta sportske vizije (ako je po tebi ima?) najbolje da on ostane SD jos jedan mandat? u slucaju da marin brbic ne bude opet predsjednik uprave Vucevic je izjavia da ce otic s mjesta sportskog direktora. Tvoje misljenje o tome?

2. trenutno imamo trenera kojeg je birao trenutni SD vucevic. Smatras li da eventualnim odlaskom vučevica mora otic i trener Buric da se opet ne bi dogodilo da novi SD ima jedne zamisli a trener kojeg je postavio stari SD sasvim druge zamisli ( sukob tudor-vucevic) ?

3. Gledam rashode Hajduka ( s ove stranice http://www.nogometplus.net/nogometplusn ... YDSpEZnOFb ) . Smatras li da su troskovi osoblja naspram plaća igraca preveliki? evo broj zaposlenih po klubovima hnla http://www.nogometplus.net/Portals/0/Ea ... je_sdd.png Bi li zagovarao outsourcanje odrzavanja travnjaka, ciscenja, kuhinje, racunovodstva... ako to znaci i smanjenje troskova?

4. smatras li da hajduk u medijima treba uvijek zastupati jedna osoba ili je uredu da to bude po dogovoru nekad netko iz NO, nekad iz uprave , ponekad trener?

5. je si li zadovoljan dosadasnjim prijelaznim rokom u hajduka?

tral
Definitivno ozbiljan
Posts: 1532
Joined: 25.08.2012 19:50

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by tral » 17.06.2015 18:38

Dosadašnji član NO Ante Majić kaže:
Da smo samo njih slušali, pola ljudi u klubu postalo bi bivše nakom samo dva mjeseca. Sada kada promislim, možda bi bilo bolje da ih i jesmo slušali (uz osmijeh)

Hoće li takav cilj biti stavljen pred novog (ili starog) predsjednika Uprave?

edit: Kriv sam zbog nejasnog pitanja. Ono je bilo više usmjereno na to misle li potencijalni članovi NO da treba radikalno izmijeniti neradnu zajednicu, a dosadnjakovići iz NH su tu slučajno upali.
It struck me some years ago that when a manager leaves, that’s when the club reacts and starts looking for a new one. I think we should be as diligent with that, because of the turnover of managers these days.

Zmijuga
Moga bi bit ozbiljan
Posts: 156
Joined: 11.06.2015 0:55

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by Zmijuga » 19.06.2015 13:58

NajNovijiNick wrote:1. je si li zadovoljan radom sportskog direktora Vucevica? smatras li da je zbog iskustva kojeg je steka odkad radi kao SD (gdje se zapravo na poslu dijelom i ucija kako raditi taj posao) te zbog kontinuiteta sportske vizije (ako je po tebi ima?) najbolje da on ostane SD jos jedan mandat? u slucaju da marin brbic ne bude opet predsjednik uprave Vucevic je izjavia da ce otic s mjesta sportskog direktora. Tvoje misljenje o tome?

2. trenutno imamo trenera kojeg je birao trenutni SD vucevic. Smatras li da eventualnim odlaskom vučevica mora otic i trener Buric da se opet ne bi dogodilo da novi SD ima jedne zamisli a trener kojeg je postavio stari SD sasvim druge zamisli ( sukob tudor-vucevic) ?

3. Gledam rashode Hajduka ( s ove stranice http://www.nogometplus.net/nogometplusn ... YDSpEZnOFb ) . Smatras li da su troskovi osoblja naspram plaća igraca preveliki? evo broj zaposlenih po klubovima hnla http://www.nogometplus.net/Portals/0/Ea ... je_sdd.png Bi li zagovarao outsourcanje odrzavanja travnjaka, ciscenja, kuhinje, racunovodstva... ako to znaci i smanjenje troskova?

4. smatras li da hajduk u medijima treba uvijek zastupati jedna osoba ili je uredu da to bude po dogovoru nekad netko iz NO, nekad iz uprave , ponekad trener?

5. je si li zadovoljan dosadasnjim prijelaznim rokom u hajduka?
Bilo je nekonzinstentnosti u radu SD-a, kako i sam kažeš, čovik se učija putem, no to nije jedini razlog. Šta je bilo, bilo je. Nema nazad. Ali ima naprid. Općenito mislim da nam na sportskom planu fali kontinuitet struke, ja bi volija da i SD i trener šta dulje ostanu s nama. Burić je potpisa na 2, daj Bože da bude 4. Ono što je po meni bitno je da se SD drži zacrtane strategije. Samo upornost dovodi do rezultata, triba nam kontinuitet, ne smi se odustajat kod prve prepreke. Ne bih volio da eventualnim odlaskom SD-a ode i Burić.

Troškovi zaposlenika su zadnjih par godina na istoj razini. Mogu li biti manji, to u ovom trenutku ne znam, teško je reći, treba dublji uvid u strukturu i situaciju. I za outsourcing ne mogu reći ni da ni ne, jer treba vidjeti razinu kvalitete koju imamo i što dobijamo ili gubimo na taj način. Ja mislim da ljudima trebamo čuvati radna mjesta, to su ljudi s obiteljima, odgovornostima i klub treba imati i tu socijalnu dimenziju prema svojim zaposlenicima, koliko god teška bila financijska situacija. No nerad i neučinkovitost ne bih tolerirao.

Teško je pobjeći medijima, hvataju koga stignu, pa se onda drže ad hoc izjava. Trebamo dobar PR. Klub treba predstavljati Predsjednik i PR manager. Ostalo sve mora biti po dogovoru i koordinirano.

Dosadašnji prijelazni rok... Uf... Ovdje bih komenatr dao ka navijač (ako može). Tribamo riješit problem livog beka asap. Nepoznanica, bar meni, je Jefferson, Biliy isto (ima li koji mlađi za stopera),... Za Radčenka i Roguljića OK. Gledam listu jučer u slobodnoj i cijene igrača koji su na odlasku... Gotal 1 mil €, Vršajević 1,75 mil €, Maloča 1,5 mil €,... Di su kupci? Je li to novinar složija ili mu je netko sugerirao da napiše te cijene? Navijački gledano, ima bi još neke dodat na listu za doviđenja, no to je samo moja osobna navijačka impresija.

Zmijuga
Moga bi bit ozbiljan
Posts: 156
Joined: 11.06.2015 0:55

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by Zmijuga » 19.06.2015 14:07

tral wrote:Dosadašnji član NO Ante Majić kaže:
Da smo samo njih slušali, pola ljudi u klubu postalo bi bivše nakom samo dva mjeseca. Sada kada promislim, možda bi bilo bolje da ih i jesmo slušali (uz osmijeh)

Hoće li takav cilj biti stavljen pred novog (ili starog) predsjednika Uprave?

edit: Kriv sam zbog nejasnog pitanja. Ono je bilo više usmjereno na to misle li potencijalni članovi NO da treba radikalno izmijeniti neradnu zajednicu, a dosadnjakovići iz NH su tu slučajno upali.
Možda sam djelomično odgovorio u prethodnom postu (odnos prema zaposlenicima i outsourcingu). Predsjednik treba biti odgovoran da ljudi kvalitetno rade svoj posao i da su učinkoviti, treba delegirati poslove sposobnim i kvalificiranim ljudima. To je prvi kriterij.

spirou
Relativno ozbiljan
Posts: 329
Joined: 04.10.2011 12:15

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by spirou » 19.06.2015 14:10

Mario Kunac wrote:Gledam listu jučer u slobodnoj i cijene igrača koji su na odlasku... Gotal 1 mil €, Vršajević 1,75 mil €, Maloča 1,5 mil €,... Di su kupci? Je li to novinar složija ili mu je netko sugerirao da napiše te cijene?
vjerojatno je kopirao vrijednost sa transfermarkta
Kraj svih domaćih stručnjaka....

tral
Definitivno ozbiljan
Posts: 1532
Joined: 25.08.2012 19:50

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by tral » 19.06.2015 16:00

Mario Kunac wrote:[Ja mislim da ljudima trebamo čuvati radna mjesta, to su ljudi s obiteljima, odgovornostima i klub treba imati i tu socijalnu dimenziju prema svojim zaposlenicima, koliko god teška bila financijska situacija.
Uvjeren sam i da vaša tvrtka tako razmišlja i postupa.
It struck me some years ago that when a manager leaves, that’s when the club reacts and starts looking for a new one. I think we should be as diligent with that, because of the turnover of managers these days.

Zmijuga
Moga bi bit ozbiljan
Posts: 156
Joined: 11.06.2015 0:55

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by Zmijuga » 19.06.2015 22:48

tral wrote:
Mario Kunac wrote:[Ja mislim da ljudima trebamo čuvati radna mjesta, to su ljudi s obiteljima, odgovornostima i klub treba imati i tu socijalnu dimenziju prema svojim zaposlenicima, koliko god teška bila financijska situacija.
Uvjeren sam i da vaša tvrtka tako razmišlja i postupa.
Ovdje sam se referirao na outsourcing. Dakle, ako imamo situaciju u kojoj neki dio poslovanja kao što je npr. održavanje, kuhinja, čišćenje, ... idemo dati u outsourcing i shvatimo da je ušteda mala, a da smo pritom zadovoljni načinom rada postojeće službe, u tom slučaju ne bih išao na outsourcing, tu bih pokazao socijalnu komponentu.

No ako imamo one koji ne rade svoj posao, koji su neučinkoviti i gdje nema opravdanja za te pozicije ili su brate mili nečiji uhljebi, e onda u tom slučaju ne bih pokazivao niti jedan oblik osjetljivosti. Nulta tolerancija.

tral
Definitivno ozbiljan
Posts: 1532
Joined: 25.08.2012 19:50

Re: NH izbori 2015 - Mario Kunac

Post by tral » 22.06.2015 22:56

Ma taj outsurcing mi se čini kao alibi za čistku među ljudima. Ako je to isplativo nekom ko će plaiti PDV i na tome još zaradit i ima posla 8 sati, onda nema razloga da netko interno ne dovede segment u red. Osim toga da se za managersku plaću neko nebi štel nikome zamerit...
It struck me some years ago that when a manager leaves, that’s when the club reacts and starts looking for a new one. I think we should be as diligent with that, because of the turnover of managers these days.

Post Reply